7/20/2011

Muffins


Her på det sidste stykke tid har jeg læst, slappet af, kigget i boligblade og bagt to slags muffins. Jeg har bagt gode chokolade-muffins og friske blåbærmuffins. Begge fra min dejlige bagebog: "Byens bedste kager" af Rikke Gryberg.

Chokolade-muffins
til 20 stk.

200 g smør
200 g rørsukker
4 æg
200 g mel
3 tsk bagepulver
24 g kakao
1 spsk vaniljesukker
100 g smeltet mørk chokolade, gerne 60%
1 ½ dl mælk


Evt. friske jordbær


Muffinform og papirforme


Rør smør og rørsukker sammen i en skål. Tilsæt æggene ét ad gangen under omrøring. Sigt mel, bagepulver, kakao og vaniljesukker i dejen. Kom sødmælk i (brugte skummet mælk), rør godt og vend til sidst det smeltede chokolade i (jeg hakkede 1/4 af chokoladen og kom det i som det var, så der ville være chokoladeklumper i de færdige muffins).

Kom dejen i papirforme, der er sat ned i en muffinsform. Bag kagerne i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter. Server evt. med friske jordbær.

Blåbærmuffins
til 15-20 stk.

200 g smør
200 g rørsukker
3 æg
240 g mel
3 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker
50 g hasselnødder
1 dl mælk
100 g blåbær


Muffinform og papirforme.


Rør smør og rørsukker sammen i en skål (jeg brugte almindelig sukker). Tilsæt æggene ét ad gangen under omrøring. Sigt mel, bagepulver og vaniljesukker i dejen.

Hak hasselnødderne groft. Kom dem i dejen sammen med sødmælken. Vend blåbærrene i.

Kom dejen i papirforme sat ned i en muffinform. Bag kagerne i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter.

No comments:

Post a Comment